Als kind koos ik mokkataart op mijn verjaardag. Oooh dat laagje...zo lekker! Ik bedacht een laagje voor mijn worteltaart en voelde me weer even kind met mijn taartje.

Dit heb je nodig voor de cake: 85 gram havermeel, 85 gram speltbloem, hand rozijnen, hand pistachenoten (zelf even pellen), hand gebroken walnoten, 40 gram palmsuiker, 1 tl kaneel, 1 tl speculaaskruiden, 1 tl baksoda, snufje zout  
2 eieren, 150 ml gesmolten kokosolie, 1 el sap van sinaasappel, 140 gram wortelrasp, 1 el ahornsiroop  

Voor de crèmelaag: 100 gram roomkaas naturel, 25 gram roomboter, 30 gram gezeefde palmsuiker 
Garnering: stukjes pistachenoot en eventueel het overblijfsel van de gezeegde palmsuiker.

WORTELTAART MET CRÈME

Aan de slag met de cake: Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Klop de eieren en meng met de gesmolten kokosolie, sinaasappelsap, wortelrasp en ahornsiroop. Meng het droge en natte mengsel en doe dit beslag in een met bakpapier beklede cakevorm.

ONGEVEER 1 UUR IN DE OVEN OP 180 GRADEN 

Aan de slag met de crème: Meng de ingrediënten voor de crème. Wanneer de cake helemaal is afgekoeld kun je deze met de crème insmeren. Meng stukjes pistachenoot met het overblijfsel van de gezeefde palmsuiker en strooi dit als garnering over de crèmelaag.
Snij in vierkante blokjes voor bij de thee.
 

Laat de cake helemaal afkoelen voordat je de crèmelaag er op smeert. Garneer met stukjes pistachenoot.

EET SMAKELIJK!


Dit recept komt uit mijn eerste kookboek ‘Mam wil je dit vaker maken?’ (overwegend vegetarisch)
Een vegan variant van deze worteltaart vind je op mijn instagram account @mamwiljeditvakermaken  in REELS!💚

© 2019 - 2021 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel