Rode kool met puree uit de oven!

Een heerlijk simpel aardappel gerecht aten we deze week met rode kool en tofu.

Tofu marineer ik altijd even met olie en kruiden die mij op dat moment lekker lijken bij het gerecht. Za'tar is een Libanees kruidenmelange die ik in de AH koop, het bestaat uit zout, sumac, tijm, majoraan, oregano en basilicum. Je kunt ook wat van deze losse kruiden gebruiken.

 

2 uien, 500 gram tofu, hot curry kruiden, zout, peper + citroen, Za'atar (Libanees), olijfolie

6 aardappels, 6 zoete aardappels, 1 el vegan bouillonpoeder, 2 tl mosterd

1 rode kool, 5 appels, 1 tl kruidnagelpoeder, scheut ahornsiroop, 1 tl kaneel, halve tl kardemom

100 gram vegan Griekse witte kaas

 

 

Snij de uien in halve ringen. Snij de tofu in kleine blokjes en marineer het met de hot curry kruiden, zout, peper + citroen, Za'atar (Libanees), olijfolie naar wens.

Schil de aardappels en snij in kleine stukken. Kook ze gaar in een klein laagje water met de bouillonpoeder. Voeg de mosterd toe en stamp tot een puree.

Verwijder het buitenste blad van de rode kool. Snij in vieren. Verwijder de stronk en de harde kern. Snij de rode kool in smalle repen en was ze. Doe de rode kool in de pan met een laagje water en kruidnagelpoeder. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken met deksel op de pan. 

Verwijder de klokhuizen van de appels. Snij ze in kleine stukjes. Doe ze na ongeveer 10 minuten bij de rode kool in de pan en stoof mee.

Bak de ui even in een pan en voeg de gemarineerde tofu toe. Bak op hoog vuur al omscheppend bruin. Meng door de puree. Giet de rode kool af wanneer het gaar is. Voeg ahornsiroop toe en breng op smaak met peper, kaneel en kardemom.

De de rode kool in een grote ovenschaal en dek af met de puree. Zet het 20 minuten in de oven op 180 graden. Garneer uit de oven met de in kleine stukjes gesneden vegan Griekse witte kaas.

Eet smakelijk vegan!

© 2019 - 2020 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel