STOVEN OP DONDERDAG!
VEGAN WEEKMENU UIT MAM WIL JE DIT VAKER MAKEN? VEGAN
Een dagje zonder vlees? Je fitter voelen? Snoepen zonder schuldgevoel? Sneller aan tafel? Kinderen aan de groenten? Meer variatie in de week? Eindeloos inspiratie?
BESTEL HIER MIJN NIEUWSTE KOOKBOEK!
DONDERDAG Herfst stoofpot
Paddenstoelen, je houdt ervan of niet. Bij ons thuis zijn de meningen verdeeld, maar in deze stoofpot vinden mijn kinderen het alle vier lekker!
Dit heb je nodig voor 6 personen: 1 grote ui, 1 kleine rode ui, 4 tenen knoflook, 2 puntpaprika’s, 3 winterpenen, 3 stengels bleekselderij, 350 gram trostomaten, 700 gram paddenstoelen, (bijvoorbeeld:kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) olijfolie, 3 el bouillonpoeder, 8 el volkoren speltmeel, of boekweitmeel, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl paprikapoeder, 400 ml water, 2 laurierblaadjes,zout, hand verse peterselie, hand verse bieslook
Aan de slag: Snipper de ui en snij de knoflook fijn, snij de puntpaprika, winterpeen, bleekselderij en tomaten in kleine stukjes. Snij de helft van de paddenstoelen fijn en de andere helft in stukken. Fruit ui en knoflook in olijfolie, voeg paprika, tomaat en fijngesneden paddenstoelen toe en bak even mee. Voeg de winterpeen en stukken paddenstoel toe en bak mee. Doe bleekselderij, bouillonpoeder, meel, tijm en paprikapoeder erbij. Meng het geheel en voeg water en laurierblaadjes toe. Laat een half uur pruttelen op laag vuur, roer af en toe, zodat het niet aanbrandt. Breng op smaak met zout en vers gesneden kruiden.
Lekker met rucola en zilvervliesrijst of vers brood.