VENKEL OP WOENSDAG!
VEGAN WEEKMENU UIT MAM WIL JE DIT VAKER MAKEN? VEGAN
Een dagje zonder vlees? Je fitter voelen? Snoepen zonder schuldgevoel? Sneller aan tafel? Kinderen aan de groenten? Meer variatie in de week? Eindeloos inspiratie?
BESTEL HIER MIJN NIEUWSTE KOOKBOEK!
WOENSDAG Venkelschotel met krieltjes
Venkel past goed bij krieltjes. Dit eenvoudige gerecht maak ik vaak. Mijn kinderen blijven er van eten.
Dit heb je nodig voor 4 à 5 personen: 2 venkels, 500 gram krieltjes, beetje zeezout voor de saus: 1 rode peper, beetje zeezout, potje gesneden zwarte olijven, hand verse peterselie, 125 ml haverroom, flink wat edelgistvlokken, 2 el chiazaad, 3 el hummus, 3 el soja kwark, 1 rode ui
Aan de slag: Snijd de venkel in plakken en krieltjes doormidden. Stoom of kook de venkel en krieltjes beetgaar. Leg de voorgekookte krieltjes in een ovenschaal. Verdeel de venkel erover. Bestrooi met zeezout. Verwijder de zaden uit de peper en snij fijn. Snij de rode peper, rode ui en peterselie fijn. Meng het met de overige ingrediënten voor de saus in een kom en schenk het over de groenten. ONGEVEER 30 MINUTEN IN DE OVEN OP 180 GRADEN.