HOLLANDSE DINSDAG!
VEGAN WEEKMENU UIT MAM WIL JE DIT VAKER MAKEN? VEGAN
Een dagje zonder vlees? Je fitter voelen? Snoepen zonder schuldgevoel? Sneller aan tafel? Kinderen aan de groenten? Meer variatie in de week? Eindeloos inspiratie?
BESTEL HIER MIJN NIEUWSTE KOOKBOEK!
DINSDAG Zuurkoolschotel met fruit
Zuurkool combineer ik met fruit. Mijn moeder deed er vroeger tuttifrutti bij. Heerlijk vond ik dat. Deze variant is met banaan en abrikoos. De gebakken ananas erbij maakt het af.
Dit heb je nodig voor 4 à 5 personen: 3 grote zoete aardappelen, 1 paarse of gewone aardappel, halve knolselderij, 2 uien, 2 puntpaprika’s, olijfolie, kurkuma, kerrie, snufje cayennepeper, snufje zwarte peper, snufje kruidnagelpoeder, 500 gram gekruide zuurkool, 2 sinaasappels, 1 el vegan bouillonpoeder, 2 el mosterd, 2 bananen, 200 gram gewelde abrikozen, 2 bakjes vegan gehakt
Aan de slag: Schil en snij de aardappelen en knolselderij in stukjes. Snij ui en puntpaprika. Fruit de ui in een beetje olijfolie en voeg paprika en kruiden toe. Bak even mee en doe de uitgelekte zuurkool erbij. Stoof dit 15 minuten in het sap van de sinaasappels. Kook in een andere pan de aardappels en knolselderij in bouillon. Giet na het koken bijna helemaal af en stamp in een restje van het kookvocht met de mosterd tot puree. Snij de bananen en abrikozen in stukjes. Vet de
ovenschaal in en leg de zuurkool op de bodem. Verdeel de stukjes banaan en abrikoos erover. Schep de puree erop en dek af met vegan gehakt. ONGEVEER 30 MINUTEN IN DE HETELUCHTOVEN OP 180 GRADEN
Wanneer je stukjes ananas opbakt in een scheutje olijfolie heb je een lekker bijgerecht voor bij de zuurkoolschotel.