GROENE MAANDAG!
VEGAN WEEKMENU UIT MAM WIL JE DIT VAKER MAKEN? VEGAN
Een dagje zonder vlees? Je fitter voelen? Snoepen zonder schuldgevoel? Sneller aan tafel? Kinderen aan de groenten? Meer variatie in de week? Eindeloos inspiratie?
BESTEL NU MIJN NIEUWSTE KOOKBOEK HIER!
MAANDAG Spaghetti met groene saus
Mijn kinderen zouden het iedere dag wel kunnen eten, spaghetti. s’Middags staan ze wel eens achter de pannen om een simpele pasta voor zichzelf te maken. Deze variant is met groen(t)e saus. Lekker met rucola!
Dit heb je nodig voor 6 personen: 2 stronken broccoli, 1 venkel, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij, olijfolie, oregano, peper, 2 el vegan bouillonpoeder, 4 el boekweitmeel, 500 gram volkoren spaghett, 2 el zwarte olijventapenade, halve liter plantaardige melk, 2 tl sambal oelek, zout, 4 el edelgistvlokken
Aan de slag: Kook de spaghetti. Snij de broccoli in roosjes en venkel in stukjes. Was ze en kook of stoom beetgaar. Bewaar het kookvocht. Snij ui, knoflook, paprika en bleekselderij. Bak ui en knoflook in een beetje olijfolie met oregano en peper. Voeg paprika en bleekselderij toe en bak even mee. Doe een beetje water en de bouillonpoeder erbij en kook even. Voeg het meel toe. Roer door en haal de pan van het vuur. Laat 5 minuten staan. Kook ondertussen in een andere pan de spaghetti. Zet de pan met groenten terug op het vuur. Voeg de tapenade en al roerende de plantaardige melk toe tot een saus. Roer wat kookvocht van de groenten erdoor tot de saus minder dik is. Voeg groenten, sambal, peper, zout en edelgistvlokken toe. Serveer de saus over de spaghetti.