VEGAN WEEKMENU UIT MAM WIL JE DIT VAKER MAKEN? VEGAN

Een dagje zonder vlees? Je fitter voelen? Snoepen zonder schuldgevoel? Sneller aan tafel? Kinderen aan de groenten? Meer variatie in de week? Eindeloos inspiratie?

 PRE-ORDER MIJN NIEUWSTE KOOKBOEK HIER!

 

MAANDAG Spaghetti met groene saus

Mijn kinderen zouden het iedere dag wel kunnen eten, spaghetti. s’Middags staan ze wel eens achter de pannen om een simpele pasta voor zichzelf te maken. Deze variant is met groen(t)e saus. Lekker met rucola! 

 

 

 

Dit heb je nodig voor 6 personen: 2 stronken broccoli, 1 venkel, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 rode paprika, 2 stengels bleekselderij, olijfolie, oregano, peper, 2 el vegan bouillonpoeder, 4 el boekweitmeel, 500 gram volkoren spaghett, 2 el zwarte olijventapenade, halve liter plantaardige melk, 2 tl sambal oelek, zout, 4 el edelgistvlokken

Aan de slag: Kook de spaghetti. Snij de broccoli in roosjes en venkel in stukjes. Was ze en kook of stoom beetgaar. Bewaar het kookvocht. Snij ui, knoflook, paprika en bleekselderij. Bak ui en knoflook in een beetje olijfolie met oregano en peper. Voeg paprika en bleekselderij toe en bak even mee. Doe een beetje water en de bouillonpoeder erbij en kook even. Voeg het meel toe. Roer door en haal de pan van het vuur. Laat 5 minuten staan. Kook ondertussen in een andere pan de spaghetti. Zet de pan met groenten terug op het vuur. Voeg de tapenade en al roerende de plantaardige melk toe tot een saus. Roer wat kookvocht van de groenten erdoor tot de saus minder dik is. Voeg groenten, sambal, peper, zout en edelgistvlokken toe. Serveer de saus over de spaghetti.

 

 

DINSDAG Zuurkoolschotel met fruit

Zuurkool combineer ik met fruit. Mijn moeder deed er vroeger tuttifrutti bij. Heerlijk vond ik dat. Deze variant is met banaan en abrikoos. De gebakken ananas erbij maakt het af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig voor 4 à 5 personen: 3 grote zoete aardappelen, 1 paarse of gewone aardappel, halve knolselderij, 2 uien, 2 puntpaprika’s, olijfolie, kurkuma, kerrie, snufje cayennepeper, snufje zwarte peper, snufje kruidnagelpoeder, 500 gram gekruide zuurkool, 2 sinaasappels, 1 el vegan bouillonpoeder, 2 el mosterd, 2 bananen, 200 gram gewelde abrikozen, 2 bakjes vegan gehakt

Aan de slag: Schil en snij de aardappelen en knolselderij in stukjes. Snij ui en puntpaprika. Fruit de ui in een beetje olijfolie en voeg paprika en kruiden toe. Bak even mee en doe de uitgelekte zuurkool erbij. Stoof dit 15 minuten in het sap van de sinaasappels. Kook in een andere pan de aardappels en knolselderij in bouillon. Giet na het koken bijna helemaal af en stamp in een restje van het kookvocht met de mosterd tot puree. Snij de bananen en abrikozen in stukjes. Vet de 

ovenschaal in en leg de zuurkool op de bodem. Verdeel de stukjes banaan en abrikoos erover. Schep de puree erop en dek af met vegan gehakt. ONGEVEER 30 MINUTEN IN DE HETELUCHTOVEN OP 180 GRADEN 

 

Wanneer je stukjes ananas opbakt in een scheutje olijfolie heb je een lekker bijgerecht voor bij de zuurkoolschotel.

 

WOENSDAG Venkelschotel met krieltjes

Venkel past goed bij krieltjes. Dit eenvoudige gerecht maak ik vaak. Mijn kinderen blijven er van eten.

 

 

Dit heb je nodig voor 4 à 5 personen: 2 venkels, 500 gram krieltjes, beetje zeezout voor de saus: 1 rode peper, beetje zeezout, potje gesneden zwarte olijven, hand verse peterselie, 125 ml haverroom, flink wat edelgistvlokken, 2 el chiazaad, 3 el hummus, 3 el soja kwark, 1 rode ui

Aan de slag: Snijd de venkel in plakken en krieltjes doormidden. Stoom of kook de venkel en krieltjes beetgaar. Leg de voorgekookte krieltjes in een ovenschaal. Verdeel de venkel erover. Bestrooi met zeezout. Verwijder de zaden uit de peper en snij fijn. Snij de rode peper, rode ui en peterselie fijn. Meng het met de overige ingrediënten voor de saus in een kom en schenk het over de groenten. ONGEVEER 30 MINUTEN IN DE OVEN OP 180 GRADEN. 

 

DONDERDAG Herfst stoofpot

Paddenstoelen, je houdt ervan of niet. Bij ons thuis zijn de meningen verdeeld, maar in deze stoofpot vinden mijn kinderen het alle vier lekker!

 

 

Dit heb je nodig voor 6  personen: 1 grote ui, 1 kleine rode ui, 4 tenen knoflook, 2 puntpaprika’s, 3 winterpenen, 3 stengels bleekselderij, 350 gram trostomaten, 700 gram paddenstoelen, (bijvoorbeeld:kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitakes) olijfolie, 3 el bouillonpoeder, 8 el volkoren speltmeel, of boekweitmeel, 1 tl gedroogde tijm, 1 tl paprikapoeder, 400 ml water, 2 laurierblaadjes,zout, hand verse peterselie, hand verse bieslook

Aan de slag: Snipper de ui en snij de knoflook fijn, snij de puntpaprika, winterpeen, bleekselderij en tomaten in kleine stukjes. Snij de helft van de paddenstoelen fijn en de andere helft in stukken. Fruit ui en knoflook in olijfolie, voeg paprika, tomaat en fijngesneden paddenstoelen toe en bak even mee. Voeg de winterpeen en stukken paddenstoel toe en bak mee. Doe bleekselderij, bouillonpoeder, meel, tijm en paprikapoeder erbij. Meng het geheel en voeg water en laurierblaadjes toe. Laat een half uur pruttelen op laag vuur, roer af en toe, zodat het niet aanbrandt. Breng op smaak met zout en vers gesneden kruiden. 

Lekker met rucola en zilvervliesrijst of vers brood.

 

 

VRIJDAG Minestronesoep van oma Bea

We zijn na lange tijd weer in ons huis in Zweden. Wat een stilte en uitzicht! Het huis van mijn ouders huis staat 2,4 km verderop. De minestronesoep die Bea voor ons maakte was heerlijk. Gezellig! De vakantie is begonnen.

 

 

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen: 1 rode ui, 2 lente-uitjes, 3 winterpenen, kleine bloemkool, 3 stengels bleekselderij, halve knolselderij, 1 el gedroogde basilicum, of majoraan, 1 el gedroogde oregano,  4 el vegan bouillonpoeder, stukjes spaghetti, kleine pot witte bonen, zout, vegan groene pesto (optie)

Aan de slag: Was en snij de groenten in kleine stukjes. Fruit de ui en lente-ui. Voeg de overige groenten toe en bak even mee met kruiden en bouillonpoeder. Voeg 1,5 tot 2 liter water toe en breng aan de kook. Kook de pasta mee tot alles gaar is. Warm de bonen op het laatste moment even mee. Breng op smaak met zout en vegan pesto.

Wil je even snel? Maak de soep met voorgesneden boerensoepgroente, witte bonen en tortellini. 

 

 

Haar vegan kookboek moet nog gedrukt worden. Met behulp van crowdfunding haalt Anne de drukkosten bij elkaar. STEUN JIJ HAAR BOEK? Pre-order haar nieuwste kookboek nu en je krijgt het als eerste met een tof cadeautje in de brievenbus. Wanneer je nu vooruit besteld kost dit hardcover boek met meer dan 100 makkelijke vegan recepten JOU maar €25 inclusief verzendkosten. (Je geld wordt teruggestort wanneer het einddoel niet gehaald wordt)

Voorlopig wordt het kookboek niet meer zo goedkoop!

 PRE-ORDER OF DONEER HIER! Dit kan tot eind oktober.

© 2019 - 2020 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel