Ingrediënten: 1 rode peper, 1 (kleine) bloemkool, 1 stronk broccoli, 1 blik kikkererwten (400 g), 200 gram spinazie, blik kokosmelk (400ml), 1 puntpaprika, 1 rode paprika, een stukje gember (1cm), bakje Shitakes, zonnebloem olie, 1 el Garam masala, 1 el hot curry kruiden (optie), kurkuma, beetje zout
Snijd de broccoli, bloemkool in kleine roosjes was ze en kook of stoom ze in 4 minuten beetgaar, laat afkoelen. Snijd rode peper, gember, paprika’s en shitakes in stukjes. Bak dit in zonnebloem olie en de specerijen. Spoel ondertussen de kikkererwten af. Voeg broccoli, bloemkool, kikkererwten en kokosmelk toe, roer goed en warm op. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat het slinken. Breng op smaak met een beetje zout.
Klaar alweer!
Mocht je meer bite willen. Snijd een blok tempeh in blokjes en bak in olie met kruiden (bijvoorbeeld: paprikapoeder, peper, kerrie, gemberpoeder etc.) krokant. Voeg toe aan het gerecht.