Pannetje Stamppot Broccoli
1 rode ui, een halve knolselderij, 1 zoete aardappel, 1 grote stronk broccoli, 4 krieltjes, 1 el vegan bouillonpoeder, 1 blikje tomatenpuree, 6 gesneden gedroogde tomaatjes (op olie), 1 potje Kalamatan olijven zwart, rucola, cayennepeper, paprikapoeder, vegan balletjes (optie), vegan sambal (optie)
Snijd de rode ui, knolselderij, aardappel(s) en broccoli in kleine stukjes. Bak in een grote pan de ui op in olijfolie en voeg de aardappel, knolselderij en broccoli toe. Bak dit even met de tomatenpuree en kruiden. Voeg bouillonpoeder en een flinke scheut water toe en laat stomen met deksel op de pan tot de groenten gaar zijn. Giet overtollig vocht af en stamp het. Voeg op het laatst de stukjes tomaat, een pluk rucola, de afgegoten olijven, gebakken en in stukjes gesneden vegan balletjes en eventueel sambal toe. Lekker met sla.