Ken jij het Libanese brood?

Ik ontdekte het in Zweden tijdens onze zomervakantie. Die broden waren megagroot en oprolbaar. In Nederland verkopen ze in de Albert Heijn een kleinere variant. Niet oprolbaar, maar makkelijk te beleggen als pizza. De grote kun je vast ook ergens krijgen, maar deze zijn ook heerlijk!! In Zweden bedacht ik de lunch. En de Libanese broodjes van de Albert Heijn gebruik ik geregeld om groente pizzaatjes van te maken. Een feestje aan tafel. Eet smakelijk maar weer!

 

Lunch voor 5 personen: 5 volkoren Libanese broden, hummus, komkommer, rucola, gemengde sla, vegan groene pesto

 

Smeer de broden in met hummus en beleg ze met de gemengde sla, rucola, komkommer en pesto.

 

 

Pizza voor 5 personen: 10 volkoren Libanese broodjes, Muhammara, puntpaprika’s geel, rood en oranje, 1 ui, 10 champignons, bakje shitakes, Kalamata olijven zwart, gegrilde artisjokharten, rucola, olijfolie

 

Snijd de ui in ringen, paprika in reepjes en de paddestoelen in plakjes. Bak de ui, paprika en paddestoelen heel even op in olijfolie. Smeer de broodjes in met de Muhammara en beleg ze met de opgebakken groenten, , olijven en stukjes artisjokharten. Leg de broden op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe ze 5 minuten in de oven op 200 graden. Garneer uit de oven met halve cherrytomaatjes en rucola. Lekker met salade en groene smoothie.

© 2019 - 2020 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel