Och, deze ovenschotel was heerlijk! En dat vonden er meer. Simpel met heerlijke wintergroenten.

 

Groenteschotel uit de oven

1 grote ui, 3 knoflooktenen, 2 rode bio uitjes, 500 gram spruitjes, 5 biologische kruimige aardappels, 4 winterpenen, 2 preien, 1 groene paprika, 1 rode paprika, olijfolie, zout, peper, cayennepeper, paprikapoeder, bouillonpoeder, optie:geraspte kaas

kaassaus: kaas, plantaardige melk, boekweitmeel, bouillonpoeder

vegan kaassaus: (pittige) hummus, water, edelgistvlokken

 

ovenschotel.jpg

Half vegan/half kaas

 

 

Was de groenten. Maak de spruitjes schoon. Snijd de uien in halve ringen, de prei in ringen en de rest van de groenten in stukjes. Laat de schil om de aardappels. Doe alles in een grote ovenschaal en meng het met wat olijfolie, 2 lepels bouillonpoeder en de kruiden. Zet de ovenschaal 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Maak ondertussen de saus (vegan of gewoon). Dek 5 minuten voor het verstrijken de groenten af met de (vegan) kaassaus en strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over, zet het de laatste 5 minuten onder de grill.

 

kaassaus: Warm een scheut olijfolie op in een steelpannetje. Haal van het vuur en meng met 2 a 3 el boekweitmeel, laat deze roux even staan. Doe na een tijdje wat scheuten melk erbij, warm het op. Leng aan met water en blijf roeren tot een saus. Voeg kaas toe en laat smelten tot een heerlijke kaassaus.

vegan kaassaus: Meng water met flink wat hummus en warm op. Voeg een aantal el edelgistvlokken toe tot een saus naar smaak, meer kruiden is mogelijk. Eet lekker met een groene salade!

 

© 2019 - 2020 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel