ZOET
I love it!. Hier de recepten van walnoot- en speculaasballetjes. Onweerstaanbaar lekker, dus ik maak vaak een schaal vol. Makkelijk te bewaren in de koelkast, maar ja... het staat er niet lang.
Speculaasballetjes
250 gram cashewnoten, 250 gram ontpitte zachte dadels, 1 tl cacao, 1 tl speculaaskruiden, topping: gepofte quinoa
Vermaal de cashewnoten met de dadels en specerijen in een keukenmachine. Rol van dit deeg balletjes (klein of groot). Doe gepofte quinoa in een schaaltje en rol de balletjes er één voor één door.
Walnootballetjes met kokos
250 gram walnoten, 500 gram ontpitte dadels, 50 gram chocolade 72%, 1 el gesmolten kokosolie, 1 el cacao, 1 tl kaneel, 1 el kokosrasp, flink wat zeezout, topping: geraspte kokos
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een deeg. Doe de geraspte kokos voor de topping in een schaaltje. Draai balletjes van het deeg en rol ze één voor één door de geraspte kokos. Zet ze even in de koelkast.