Snert met pit!

Voor een grote pan: 500 gram spliterwten, 2 liter groentebouillon, 3 laurierblaadjes, 1 rode peper, 1 ui, 1 rode paprika, 1 prei, 2 tl kerrie, 1 winterwortel, 1 tl kurkuma, halve knolselderij, bladselderij, 1 tl sambal (optie)

 

Was de spliterwten. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de spliterwten en laurierblaadjes toe en kook ze een uur op laag vuur. Was en snijd ondertussen de groenten in stukjes. Verwijder naar wens de zaden uit de rode peper. Bak de ui, paprika, prei en rode peper op in kerrie en kurkuma. Voeg dit na een uur toe aan de bouillon samen met de wortel en knolselderij, laat het nog een half uur koken. Voeg gesneden bladselderij en eventueel sambal naar smaak toe.

© 2019 - 2020 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel