Veldertjes schotel, 8 personen
1 bloemkool, groot blik veldertjes, klein blik bruine bonen, 2 puntpaprika's, 3 stengels bleekselderij, 1 rode ui, 1 ui, 4 grote kastanjechampignons, een paar gedroogde tomaatjes, 2 Elstar appels, zonnebloemolie. Kruiden: kerrie, zout, peper, kurkuma, cayennepeper, knoflookpoeder, uienpoeder, 1 tl Garam masala.
Was de groenten en snijd de bloemkool in hele kleine roosjes, was ze. Snijd de uien in halve ringen, de puntpaprika's in reepjes en de bleekselderij in boogjes. Snijd de champignons, gedroogde tomaatjes en appels in kleine stukjes. Giet de bonen af. Bak de ui even op in olie, voeg paprika, bleekselderij, champignons en gedroogde tomaatjes toe en bak even mee. Voeg bloemkool en kruiden toe. Bak even mee en giet er een glaasje water bij. Kook dit tot het de bloemkool beetgaar is. Voeg vervolgens de bonen en appel toe en warm het op. Breng op smaak met zout.
Serveer met naanbrood, Amsterdamse uitjes, zilveruitjes, augurkjes, mosterd en appelmoes.