Spaghetti met spinaziesaus

Wanneer we pasta eten maak ik er een grote pan groentenrijke saus bij, want ik heb grote eters. Wat overblijft neemt Lennart mee naar zijn werk als lunch. Omdat het geheel plantaardig is kun je het zeker 5 dagen bewaren in de koelkast. Deze saus is met spinazie, bloemkool en broccoli. 

Dit recept is goed voor 8 personen. Wil je voor 4 koken? Deel het recept door twee.

500 gram spaghetti, 400 gram spinazie, bakje hummus, 1 stronk broccoli, 1 bloemkool, 1 el vegan bouillonpoeder, blikje kikkererwten, halve beker plantaardige yoghurt, 8 el edelgistvlokken, potje zwarte Kalamatan olijven, 2 el vegan strooikaas (optie, het recept vind je hieronder), beetje mais, kruiden: kurkuma, peper, beetje vegan bouillonpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, 1 tl sambal (optie), 1 tl honing of ahornsiroop.

Kook de spaghetti gaar. Voor de saus snijd je de broccoli en bloemkool in hele kleine roosjes. Kook het in een klein laagje water met de bouillon beetgaar. Laat een beetje vocht in de pan zitten, giet overtollig vocht af. Voeg yoghurt en hummus toe samen met de kleingesneden spinazie. Giet de kikkererwten, olijven en mais af en voeg het samen met de kruiden en overige ingrediënten toe aan de saus. Warm even mee en klaar. Eet smakelijk! 

Lekker met gesneden gekleurde tomaatjes.

 

 

potje Vegan strooikaas

200 gram cashewnoten, 5 el edelgistvlokken, 1 tl zout, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl paprikapoeder.

Mix de ingrediënten in een mixer tot strooisel. Bewaar het in een potje en gebruik het als strooikaas over het eten.

© 2019 - 2020 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel