Andijvie stamppot uit het kookboek 'Mam wil je dit vaker maken?' Een andere stamppot dan je misschien gewend bent. Een vegetarische variant met tempeh en vega gehakt bedacht ik. Een snelle stamppot voor vier! Het recept is makkelijk te verdubbelen, zo zet je een grote pan op tafel wanneer er vriendjes blijven mee eten.
Andijvie met tempeh
200 gram tempeh, 4 el ketjap of sojasaus, 1 tl sambal, 400 gram andijvie, 250 gram kruimige aardappels, 250 gram zoete aardappels, halve knolselderij, haverroom, 1 bouillonblokje, 1 ui, 1 rode paprika, schaal vega gehakt, hand verse basilicum, 2 el rode pesto, garnering: Pecorino kaas
Snijd de tempeh in hele kleine stukjes. Marineer met ketjap en sambal. Laat dit even staan. Schil de aardappels en knolselderij en snijd in stukken. Kook ze in een laag water met een bouillonblokje. Wanneer het gaar is stamp je het met een beetje kookvocht en de haverroom tot puree. Schep de rauwe andijvie erdoor. Fruit de ui en bak met de gesneden paprika, tempeh en het gehakt. Roer dit mengsel en alle overige ingrediënten door de stamppot. Garneer het met de geraspte Pecorino kaas.