Rode linzensaus en pasta
500 gram volkoren spaghetti, half zakje rode linzen, fles bio tomatensaus, pakje gezeefde tomaten, een paar waspeentjes, 4 bio trostomaten, 1 bio courgette, een paar champignons, 1 paprika, 1 ui, 2 knoflooktenen, kruiden: peper, zout, kurkuma, tl sambal badjak.
voor een salade: een zakje ijsbergsla, wat botersla, olijfolie, een paar cherrytomaatjes, een stukje komkommer, peper en zout
Kook de spaghetti. Was de groenten. Snijd de waspeen, tomaten, courgette en champignons in stukjes. Spoel de rode linzen en kook ze 10 minuten in een laagje water. Snipper de ui en de knoflook en bak deze op met de kruiden en sambal. Bak de waspeen even mee en daarna ook de courgette en champignons. Voeg de gesneden tomaten toe, samen met de tomatensaus en de gezeefde tomaten. Laat het geheel even pruttelen. Gooi als laatste de gekookte linzen erbij. Lekker met een salade (ingrediënten salade ,zie boven).
Bestrooi het gerecht voor het opdienen met vers geraspte kaas.