Het is pruimentijd!
In Usquert staan heel wat pruimenbomen. Verschillende vrienden kwamen mij al pruimen brengen. Heerlijk zoet zijn ze! Dat komt vast door het lange zonnebaden. Ik proefde van de zelfgemaakte pruimenjam en pruimenlikeur van mijn buurvrouw, mmmm. Zelf aten we de pruimen zo, ik maakte pruimensap met mijn fantastische blender en vanochtend bakte ik vegan bananencakejes met pruimen. Een heerlijk friszoet ontbijt zonder toegevoegde suikers. Met vier kinderen zijn de cakejes zo op, maar heb je een stuk minder kinderen dan ik of ben je gewoon lekker met z'n twee of alleen, dan heb je geluk, want lekker zijn ze!! Ook bij de koffie. Hier het recept. Bakze...
groet van het Hogeland, Anne
Bananencakejes met pruimen
14 pruimen, 3 bananen, 3 el chiazaad, 9 el water, 200 gram boekweitmeel, 100 gram amandelmeel, 2 el kokosrasp, 2 hand pecannoten, 1 tl baksoda, 2 tl kaneel. garnering: pruimenjam, amandelschaafsel
Meng in een kommetje chiazaad en water en laat even staan. Pel de bananen, was de pruimen en verwijder de pitten. Mix het fruit in een blender tot een samenhangend geheel. Meng in een kom het meel, de baksoda, kaneel, gebroken pecannoten en kokosrasp met elkaar. Meng in een andere kom het fruitmengsel met het chiazaadmengsel. Voeg tenslotte alles samen en roer goed door. Gebruik een bakvorm voor 12 cupcakes en bekleed telkens een muffinholte met een stukje bakpapier, vul deze met een grote eetlepel van het beslag. Verdeel het beslag over de 12 holtes tot het op is. Maak vervolgens met de onderkant van een theelepel een klein kuiltje bovenin het beslag van iedere holte. Vul deze met een theelepel pruimenjam en garneer het met amandelschaafsel. Ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden. Geniet ervan!