Groene linzenschotel met spinazie, 4 tot 6 personen VEGAN
400 gram groene linzen, 1 el vegan bouillonpoeder, 400 gram verse spinazie, 1 rode puntpaprika, 2 rode uien, 2 knoflooktenen, 2 artisjokharten, 2 hand groene olijven zonder pit, potje kikkererwten, scheut haver-of sojaroom, bakje hummus, water, 2 el edelgistvlokken, zout, peper, scheutje ahornsiroop, 2 hand rucola.
Maak een sausje van de hummus, een beetje water en edelgistvlokken, zet even weg. Kook de linzen gaar in ruim water met bouillonpoeder. Snijd de rode ui doormidden en in halve ringen. Snijd knoflook en paprika in stukjes. Fruit ui en knoflook in olijfolie op laag vuur, voeg paprika toe en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Snijd spinazie en voeg hand voor hand toe. Laat het al roerende slinken. Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht voor het toetje (zie recept hieronder). Voeg linzen, hummussausje, room, kikkererwten en gesneden olijven toe en roer goed door. Breng op smaak met een scheutje ahornsiroop en citroensap.
Lekker met rucola, gesneden komkommer en avocado.