Paarse yoghurtcakejes

250 gram blauwe bessen, 200 gram gemengde noten (naturel), 150 gram volkoren speltmeel, 50 gram havermout, 1 tl baksoda, 1 tl kardemom, 3 el gebroken lijnzaad, 9 el water, scheut citroensap/appelazijn, 100 gram blanke rozijnen, 50 gram blauwe rozijnen, 1 banaan, 6 el plantaardige yoghurt

 

Maal de gemengde noten tot meel in een keukenmachine tot meel. Doe dit samen met de speltmeel, baksoda, kardemom en havermout in een kom en meng het goed met elkaar. Laat het lijnzaad in de 9 el water weken. Week in een kommetje lauwwarm water de blanke rozijnen. Mix de banaan met 150 gram blauwe bessen, de plantaardige yoghurt en de blauwe rozijnen tot één geheel. Voeg het lijnzaadmengsel, de gewelde rozijnen en de paarse yoghurt toe aan het meel en meg alles goed met elkaar. Schep de overige blauwe bessen erdoor en verdeel het over 12 met bakpapier beklede muffinvormpjes.

Ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.

 

 

© 2019 - 2020 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel