Zuurkoolschotel met bataat, 5 personen

500 gram zuurkool, 1 grote bataat, 500 gram vega spekjes, 1 ui, 1 el bouillonpoeder, 1 rode peper, 1 appel, 1 banaan, 200 gram belegen kaas, flinke scheut sojaroom, geraspte kaas, walnoten, droge witte wijn

zuurkool1.jpg

Anne portret.jpg

Schil de bataat, snijd in kleine stukjes en kook in bouillon gaar. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de rode peper in stukjes. Bak op in roomboter, samen met de vega spekjes. Voeg zuurkool toe en bak 20 minuten mee in een flinke scheut witte wijn. Voeg een beetje bouillon toe en laat al roerende droog koken. Doe er een scheutje sojaroom bij en warm even mee. Roer kaasblokjes, stukjes appel, plakjes banaan en gekookte bataat erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep het zuurkoolgerecht in een ingevette ovenschaal en dek af met geraspte kaas, walnoten en honing

Ongeveer 10 minuten onder de grill in de heteluchtoven op 200 graden.

 

 

© 2019 - 2020 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel