Navigatie

Het is pruimentijd!  5/8/2019

In Usquert staan heel wat pruimenbomen. Verschillende vrienden kwamen mij al pruimen brengen. Heerlijk zoet zijn ze! Dat komt vast door het lange zonnebaden. Ik proefde van de zelfgemaakte pruimenjam en pruimenlikeur van mijn buurvrouw, mmmm. Zelf aten we de pruimen zo, ik maakte pruimensap met mijn fantastische blender en vanochtend bakte ik vegan bananencakejes met pruimen. Een heerlijk friszoet ontbijt zonder toegevoegde suikers. Met vier kinderen zijn de cakejes zo op, maar heb je een stuk minder kinderen dan ik of ben je gewoon lekker met z'n twee of alleen, dan heb je geluk, want lekker zijn ze!! Ook bij de koffie. Hier het recept. Bakze...

groet van het Hogeland, Anne

bananencakjes met pruimen.jpg

BANANENCAKJES MET PRUIMEN

14 pruimen, 3 bananen, 3 el chiazaad, 9 el water, 200 gram boekweitmeel, 100 gram amandelmeel, 2 el kokosrasp, 2 hand pecannoten, 1 tl baksoda, 2 tl kaneel. garnering: pruimenjam, amandelschaafsel

Meng in een kommetje chiazaad en water en laat even staan. Pel de bananen, was de pruimen en verwijder de pitten. Mix het fruit in een blender tot een samenhangend geheel. Meng in een kom het meel, de baksoda, kaneel, gebroken pecannoten en kokosrasp met elkaar. Meng in een andere kom het fruitmengsel met het chiazaadmengsel. Voeg tenslotte alles samen en roer goed door. Gebruik een bakvorm voor 12 cupcakes en bekleed telkens een muffinholte met een stukje bakpapier, vul deze met een grote eetlepel van het beslag. Verdeel het beslag over de 12 holtes tot het op is. Maak vervolgens met de onderkant van een theelepel een klein kuiltje bovenin het beslag van iedere holte. Vul deze met een theelepel pruimenjam en garneer het met amandelschaafsel. Ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden. Geniet ervan!

Anne, www.hethoogehuis.nl

 

Pannenkoek met vijg

Bij de gezondheidswinkel kocht ik afgelopen week bananenmeel. Ik had het nog nooit gezien. Meenemen dus! Diezelfde dag nog bakte ik er een bananencake van; het recept stond achterop de verpakking. Nee, die cake smaakte me niet. De bananen-smaak was te overheersend. Het bananenmeel zal ik dus voortaan in mindere mate gebruiken. Dat is maar goed ook, want zo goedkoop was het niet.

Wanneer ik me niet hoef te haasten s’ochtends sta ik graag pannenkoekjes te bakken als ontbijt. In deze Vijg-Haver pannenkoekjes gebruikte ik ook het bananenmeel. Dit keer heel wat minder. Heerlijk ontbijt!!!

Dit heb je nodig: 2oo gram havermeel, 50 gram amandelmeel, 2 el bananenmeel, beetje kaneel, snuf zout, 12 gedroogde vijgen, 6 eieren, 1 el perenstroop, 400 ml havermelk, roomboter.

Aan de slag: Klop de eieren luchtig en snijd de vijgen in stukjes. Meng het meel, de kaneel, de stukjes vijg en het zout met elkaar. Voeg het ei-mengsel, de melk en de stroop toe en mix het tot een beslag. Verhit de pan en bak de pannenkoekjes in roomboter aan beide kanten bruin. Lekker met een bananen-shake!

Bananen-shake: Doe stukjes bevroren banaan in de blender en voeg havermelk toe tot de banaan onder staat.

 

 

Rode linzensaus en pasta

Het was zo’n ‘Wat ligt er nog in de (koel)kast?’-dag

Nou dit dus: 500 gram volkoren spaghetti, half zakje rode linzen, fles bio tomatensaus, pakje gezeefde tomaten, een paar waspeentjes, 4 bio trostomaten, 1 bio courgette, een paar champignons, 1 paprika, 1 ui, 2 knoflooktenen, kruiden: peper, zout, kurkuma, tl sambal badjak.

voor een salade: een zakje ijsbergsla, wat botersla, olijfolie, een paar cherrytomaatjes, een stukje komkommer, peper en zout

Alles stond op het aanrecht en hoppa!  Aan de slag voor een hongerig gezin!

Kook de spaghetti. Was de groenten. Snijd de waspeen, tomaten, courgette en champignons in stukjes. Spoel de rode linzen en kook ze 10 minuten in een laagje water. Snipper de ui en de knoflook en bak deze op met de kruiden en sambal. Bak de waspeen even mee en daarna ook de courgette en champignons. Voeg de gesneden tomaten toe, samen met de tomatensaus en de gezeefde tomaten. Laat het geheel even pruttelen. Gooi als laatste de gekookte linzen erbij. Lekker met een salade (ingrediënten salade ,zie boven).

Bestrooi het gerecht voor het opdienen met vers geraspte kaas.

 

 

 

 

© 2019 mamwiljeditvakermaken | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.